آیا پیش امده برای شما که درموقعیتی قرار بگیرید که نیاز باشه تعدادی Host در یک Subnet قرار گیرند با وجود اینکه در نقاط مختلف شبکه قرار گرفته اند . درسته شاید درذهن شما VLAN به عنوان راهکار بیاد . VLANامروزه با اما هایی همراه شده است . با وجود مزایای Layer 3 Routingدر شرایط Multiple path load balancing ، که امروزه پیشنهاد می شود ، VLANجایی برای ارتباطات نخواهد داشت . این درحالی است که می نمی خواهیم مزایا Layer 2را به خاطر Layer 3 Routing ازدست بدهیم . بنابراین VXLAN می تواند به عنوان گره گشا بامزایای شاید به مراتب خیلی فراتر از حل مشکلات VLANپا به شبکه و ارتباطات شبکه ای گذاشته است .
VXLANیعنی ارایه سرویس لایه 2 در نقاط Edge شبکه ، و یا حتی ارایه سرویس لایه3 در نقاط Edge شبکه .
از جمله مشکلات VLAN در دیتاسنتر ها ودر ادامه آن در دیتاسنترهای Cloud Base ، محدودیت تعداد VLAN بود . تعداد حدودد 4000 تا نمی تواند کفاف مدیریت ترافیک در دیتاسنترها را بدهد . VXLAN این محدودیت را ندارد . زیرا می تواند به تعداد 24 بیت انتخاب برای VLAN ID که به آن VNI ID گفته می شود تفکیک ترافیک در لایه 2 و یا حتی لایه 3 را انجام دهد . با این تعداد بالا ID ، Service Providerها براحتی می توانند تفکیک مشتریان را انجام دهند در حالی که VNI ID، یکتا باشه در کل شبکه .برای انجام این تفکیک ، کافی است که کل ارتباطات زیرساخت ، که به آن Underlay گفته می شود ، با پروتکل هایی که وظیفه راه اندازی فضای Layer 3 و همچنین tunnelling های خاص بدون اینکه که خودتان VPN Tunnel آماده کنید ، تنظیم شده باشد . به عبارت دیگر VXLANمسولیت encapsulation فریم های لایه 2 را در داخل پکت های لایه 3 به عهده دارد . این پکت ها براساس منطق Layer 3 Routing مسیریابی می شود و به مقصد می رسد . در شرایطی که VXLANراه اندازی می شود ، دیگر معایب STP و یا معایب راه اندازی VPNرا نداریم . کافی است که با مکانیزم هایی هوشیاری را به لایه Edge بیاوریم تا آنها با شناخت از اینکه کدام MAC در کدام نقطه شبکه قرار دارد ، باencapsulation آن را به مقصد برساند .
تقریبا شبیه به کاری که MPLS انجام می داد در فرایند MPLS VPN به کمک VRF .
در شرایط Software Define Network ، چشم انداز راه اندازی Virtual Network هایی مستقل از شکبه فیزیکی ، یا به عبارتی ، راه اندزای Segment های جدید به ازای مشتریان جدید ، شدنی نیست مگر استفاده از VXLAN . این ابزار باعث می شه که یک مشتری بتواند شبکه جدید خود را راه اندازی بکنه بدون اینکه تحت تاثیر سایر مشتریان و یا سایر Subnet های دیتاسنتر باشد .
در ادامه نوشته ها شما با معماری VXLAN و انواع آن بیشتر آشنا خواهید شد .
نویسنده : مهدیه توکلی